Kontaktiniai lęšiai visiems, net ir tinginiams

Parašyta Kontaktiniai lęšiai internetu Savi Lęšiai.lt

Sprendimai blogai matantiems

Šiuolaikiniame pasaulyje vis daugiau žmonių  susiduria su prastu regėjimu ir šios tendencijos pastebimos visame pasaulyje, o tuo pat metu ir Lietuvoje. Akių gydytojai kaip vieną iš pagrindinių priežasčių įvardina dažną išmaniųjų įrenginių naudojimą. Viena iš regos korekcinių priemonių yra kontaktiniai lęšiai, kurie palengvina mūsų gyvenimą, be to, tai patogi alternatyva akiniams. Tad kontaktinių lęšių pardavimai kiekvienais metais auga vidutiniškai 2 procentais. Jei apsisprendėte įsigyti kontaktinius lęšius, tai pradžioje turėtumėte apsilankyti pas akių gydytoją, kuris įvertins Jūsų akių būklę bei patars, ką galite dėvėti ir kokiu rėžimu.

Vėlesniame etape teks pasidomėti ir pasirinkti lęšius pagal tam tikrus parametrus. Visgi vienas iš svarbesnių parametrų, pagal kurį kontaktinius lęšius reiktų rinktis, tai yra nešiojimo trukmė, todėl su jais naudinga susipažinti. Pagal dėvėjimo trukmę lęšiai skirstomi į:

  • Vienadienius;
  • Dvisavaitinius;
  • Mėnesinius;
  • 3 mėnesių;
  • pusmetinius ir metinius.

Vienadieniai lęšiai 

Skirti nešioti vieną dieną. Nereikalauja valomųjų skysčių ar lęšių konteinerių, kartą panaudojus juos reikia išmesti. Šie lęšiai yra itin ploni, minkšti, patogūs nešioti ir lengvai priglunda prie akies. Šie lęšiai tiks, jei jūsų akys netoleruoja kontaktinių lęšių nepertraukiamo dėvėjimo ilgesnį laiką. Geriausia rinktis, jei planuojate įsidėti lęšius vieną ar kelis kartus per savaitę. Siūlome Soflens Daily Disposable hidrogelio lęšius, kurie turi net 59% vandens.

Dvisavaitiniai lęšiai 

Dėvimi iki 14 dienų. Dviejų savaičių kontaktiniai lęšiai praleidžia daugiau deguonies, negu vienadieniai kontaktiniai lęšiai. Paprastai skirstomi į nešiojamus tik dienos metu, vakare išsiimant, arba į prailginto nešiojimo, kuriuos galima dėvėti 6 paras neišsiimant. Šie lęšiai yra tarpinis variantas tarp populiarių vienadienių ir mėnesinių lęšių, kurie yra labiau vertinami.

Mėnesiniai lęšiai 

Nešiojimo terminas optimalus, skirta nešioti iki 30 dienų. Jei reikia regos korekcijos kiekvieną dieną ir ilgesnį laiko tarpą. Kiekvieną kartą išėmus mėnesinius lęšius būtina juos išvalyti naudojant tam skirtą lęšių skystį, o vėliau juos įdėti į skysčio pripildytą sterilų konteinerį. Būna dviejų tipų: dieninio nešiojimo (prieš miegą būtina išsiimti ir talpinti į konteinerį su lęšių skysčiu) ir nepertraukiamo nešiojimo tiems, kas neturi ar nemėgsta skirti laiko kontaktinių lęšių priežiūrai (galima nešioti 30 dienų neišsiimant). Tai dažniausiai iš silikono-hidrogelio medžiagos pagaminti lęšiai, kurie pasižymi dideliu deguonies pralaidumu, todėl akys aprūpinamos deguoniu net ir miego metu. Siūlome Jums kokybiškus ir populiarus kontaktinius lęšius: Biofinity, Air Optix Night&Day Aqua, Soflens 59, C Day ir kt.

3 mėnesių lęšiai

Skirti nešioti iki 90 dienų nuo pirmo užsidėjimo. Dažniausiai gaminami iš hidrogelio medžiagos, tad nakčiai juos reikia išsiimti. Pagrindinis šių lęšių privalumas, tai mažesnė kaina ir ilgesnis nešiojimas, tačiau nepamirškite laikytis akių gydytojo rekomendacijų ir skirti dėmesio kasdieninei higienai. Siūlome 3 mėnesių kontaktinius lęšius Optima FW iš gamintojo Bosch&Lomb.

Pusmetiniai ir metiniai lęšiai

Skirti nešioti atitinkamą laiką, kuris nurodytas ant gaminio pakuotės nuo pirmo užsidėjimo. Optimalus pasirinkimas tiems, kas planuoja nešioti ilgą laiko tarpą. Tinka taupantiems laiką ir pinigus, kadangi tai pigiausias variantas, jei skaičiuotumėte lęšių vienos dienos nešiojimo kainą. Vėlgi, kaip ir perkant mėnesinius ar 3 mėnesių lęšius, didelis dėmesys turi būti skiriamas higienai. Svarbu kasdien prieš miegą išsiimti lęšius iš akių bei pamerkti į konteinerį su lęšių skysčiu mažiausiai keturioms valandoms. Siūlome pusmetinius lęšius Bio Luc Thin ir metinius lęšius Bono Clear 38

Jei jau apsisprendėte, kokie kontaktiniai lęšiai labiausiai atitinka Jūsų poreikius pagal nešiojimo trukmę, tai lieka išsirinkti pirkimo vietą - optika ar internetinė parduotuvė. Kontaktiniai lęšiai internetu dažnai būna pigesni nei kad optikos salonuose, o tai kartais neramina pirkėjus, tačiau sunerimti neverta. Kainų skirtumo priežastis labai paprasta - skiriasi internetinės parduotuvės ir optikos išlaikymo kaštai, o tai atsispindi galutinėje prekės kainoje. Juk internetinėms parduotuvėms kontaktinius lęšius ir kitas akių priežiūros priemones tiekia oficialūs prekinių ženklų atstovai, tad įsigyjamos prekės yra kokybiškos ir su ilgu galiojimo laikotarpiu, kaip ir optikoje. Tad jei norite įsigyti lęšius ar kitas akių priežiūros priemones pigiau, tai rinkitės patikimas internetines parduotuves, o savo užsakymą gausite  neišeidami iš namų ar galėsite atsiimti paštomate prie namų.

 Viena iš tokių internetinių parduotuvių yra www.savilesiai.lt, kurioje rasite atnaujintą, garsių gamintojų „CooperVision“, „Alcon“, „Bausch & Lomb“, „Medios“, „New Bio“  kokybiškų kontaktinių lęšių asortimentą.  Šioje svetainėje taip pat rasite visas lęšių priežiūros priemones: konteinerius, lęšių skystį, pagalbines priemones, kurios padės tinkamai įsidėti ir išsiimti lęšius. Kontaktiniai lęšiai gali sukelti akies alerginių reakcijų ar būti sausų akių priežastimi. Tam kad akys išliktų sveikos ir spindinčios, www.savilesiai.lt galite įsigyti akių lašus su aktyvių  augalinių medetkų komponentais „Calendoftyll Calendula“,  su ramunėlių ir dedešvos ekstraktais „Oftylla“, su kviečių proteinais „Clean Drops“ ir kitų veiksmingų nereceptinių akių lašų su žolelių komponentais. Nuolat stebėkite akių būklę, nepamiršdami kasdieninės higienos, ir rūpinkitės jomis kiekvieną dieną, kad akys visada atrodytų sveikai, žvaliai bei gražiai.

Kontaktiniai lęšiai visiems, net ir tinginiams

0 komentarai(-ų)

Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant