Neapsisprendžiate, kokie kontaktiniai lęšiai Jums tiktų?

Parašyta Kontaktiniai lęšiai Savi Lęšiai .Lt

Ką pasirinkti?

Kontaktiniai lęšiai turi daug privalumų, todėl juos dažnai renkasi žmonės mėgstantys aktyvų gyvenimo būdą. Atlikus tarptautinę apklausą įvardinamos 4 pagrindinės priežastys, kurios nulemia žmonių pasirinkimą rinktis lęšius.

Kontaktiniai lęšiai ir jų pasirinkimo priežastys

  • Kontaktiniai lęšiai nekeičia asmens išvaizdos, ko nepasakysi apie akinius.
  • Kontaktiniai lęšiai suteikia platesnį matymo lauką nei akiniai.
  • Kontaktiniai lęšiai neįtakojami dėl drėgno oro ir pakilusios kūno temperatūros, tuo tarpu akiniai rasoja.
  • Sportuojantiems ir mėgstantiems aktyvų gyvenimo būdą kontaktiniai lęšiai yra žymiai patogiau nei kad akiniai.

Jei niekad ankščiau nenešiojote linzių, tai pirma pažintis su lęšiais gali neatitikti jūsų lūkesčių, ar net sukurti neigiamą nuomonę. Taigi nuo ko reiktų pradėti, kad akių lęšiai tarnautų jums ilgai ir teiktų pasitenkinimą. Visų pirma, reiktų apsilankyti pas akių gydytoją, pasitikrinti regėjimą ir pasikonsultuoti su gydytoju dėl lęšių nešiojimo. Gavus atsakymus, toliau yra du dažniausiai pasitaikantys klausimai kartu su atsakymais, kurie padės susiorientuoti kaip įsidėti lęšius ir kokius lęšius pasirinkti.

Kontaktiniai lęšiai, ar lengva juos įsidėti ir išsiimti?

Pradedantiems nešioti kontaktinius lęšius turbūt sudėtingiausia yra įsidėti ir išsiimti lęšius. Pradžia gali atrodyti gąsdinanti, tačiau dažnai išsiimant ir įsidedant lęšius net nepajusite, kaip ši veikla jums taps įprastai lengva, panašiai kaip važiuoti dviračiu. Svarbiausia yra nepamiršti, kiekvieną kartą, kai kontaktiniai lęšiai yra išsiimami ar įdedami visada nusiplaukite rankas su muilu ir vandeniu bei nepamiršti nusausinti rankas, kad vanduo nepatektų ant akių lęšių. O apie patarimus kaip lengviau įsidėti ir išsiimti lęšius, o jei nepavyksta kokias priemones naudoti jau rašėme ankstesniame pranešime, kurį rasite paspaudę šią nuorodą.

Kokius lęšius pasirinkti?

Taigi pradžioje svarbu perprasti kaip greitai ir lengvai įsidėti ir išsiimti akių lęšius, kitas klausimas iškils kokie lęšiai tinkami man? Juk lęšių akims pasiūla yra tikrai didelė, visgi visus linzes galima būtų sugrupuoti pagal nešiojimo trukmę, t.y. vienadieniai, mėnesiniai, trijų mėnesių ar ilgesnio galiojimo kontaktiniai lęšiai. Visada prieš renkantis geriausia yra pasikonsultuoti su gydytoju oftomologu. Taigi lęšiai pagal nešiojimo trukmę.   

Vienadieniai lęšiai

Lęšiai, kurie skirti nešioti vieną dieną, ypač patogūs jei reikia įsidėti lęšius vieną ar kelis kartus per savaitę, pvz. keliaujant, sportuojant, užsiimant kita aktyvia veikla. Nereikalauja papildomų priežiūros priemonių. Įsidėjote ryte, o vakare išsiėmę išmėtėte į šiukšlių dėžę. Savilesiai.lt siūlo vienadienius Soflens Daily Disposable hidrogelio lęšius, kurie turi 59% vandens pralaidumą. ComfortMoist™ technologija suteikia ilgai trunkantį drėkinimą, palaiko ašarų plėvelės stabilumą, todėl jaučiamas išskirtinis patogumas visą dieną. Kontaktiniai lęšiai parduodami pakuotėmis po 5 vnt. ir po 30 vnt. Taip pat siūlomi vienadieniai Dailies Total1  naujausios kartos silikono-hidrogelio kontaktiniai lęšiai, kurių deguonies pralaidumas net 156 Dk/t, tad akys visada bus aprūpintos deguonimi. Vandens kiekis linzėse pasiskirsto nuo 33% lęšio šerdyje iki 80% lęšio paviršiuje. Slidus lęšių paviršius, suteikia išskirtinį patogumą visą dieną. Kontaktiniai lęšiai parduodami po 5 vnt. Dar vieni vienadieniai lęšiai BioTrue Oneday kurių vandens pralaidumas net 78%ю Pagaminti iš naujos kartos HyperGel medžiagos, kuri apsaugo lęšį nuo išsausėjimo bei atkartoja akių paviršiaus savybes, palaiko aiškų regėjimą ir mažina akių sausumą. 

Mėnesiniai lęšiai  

Nešiojimo terminas optimalus, skirta nešioti iki 30 dienų. Jei reikia regos korekcijos kiekvieną dieną ir ilgesnį laiko tarpą tai mėnesiniai lęšiai kaip tik jums. Kiekvieną kartą išėmus mėnesinius lęšius būtina juos išvalyti naudojant tam skirtą lęšių skystį, o vėliau juos įdėti į skysčio pripildytą sterilų konteinerį. Būna dviejų tipų: dieninio nešiojimo, prieš miegą būtina išsiimti ir talpinti į konteinerį su lęšių skysčiu ir nepertraukiamo nešiojimo (dar vadinami prailginto nešiojimo), galima nešioti 30 dienų neišsiimant. Tai dažniausiai iš silikono-hidrogelio medžiagos pagaminti kontaktiniai lęšiai, kurie pasižymi dideliu deguonies pralaidumu, todėl akys aprūpinamos deguoniu net ir miego metu. Prieš nešiojant ilgą laiką nepertaukiamai būtina pasitarti su akių gydytoju. Savilesiai.lt atrinko ir siūlo Jums kokybiškus ir populiarus kontaktinius lęšius Biofinity, tai yra mėnesiniai silikono-hidrogelio, kurių deguonies pralaidumas  160 Dk/t lęšiai skirti tiems, kurie nori mažiau laiko skirti lęšių priežiūrai. Puikiai tiks pastoviems lęšių nešiotojams, kurių akys pasižymi didesniu nei įprasta jautrumu. Air Optix Night&Day Aqua mėnesiniai silikono-hidrogelio, kurių deguonies pralaidumas net 175 Dk/t, tad akies ragena gauna užtektinai deguonies net miego metu. SmartShield technologija apsaugo bei neleidžia kauptis apnašoms ir taip pabloginti matomumo, tad kontaktiniai lęšiai beveik nejaučiami dėvėjimo metu. Soflens 59 mėnesiniai lęšiai pagaminti iš hidrogelio medžiagos. Linzių vandens pralaidumas 59%, tad linzėse esantis vandens kiekis užtikrina pakankamą akies drėkinimą. Mėnesiniai lęšiai gaminami iš baltyminėms apnašoms atsparios medžiagos. Ir mėnesiniai kontaktiniai lęšiai C Day pagaminti iš hidrogelio Polyhema medžiagos, kurių vandens pralaidumas 40%. Šie lęšiai yra pigesni ir atitinka kokybiškiems lęšiams keliamus reikalavimus.

Trijų mėnesių arba pusmetiniai lęšiai

Tiems kas nešioja kontaktinius lęšius kasdien, ilgą laiką, tai optimalus ir tinkantis pasirinkimas, nes tai taupiausias variantas jei skaičiuotumėte lęšių vienos dienos nešiojimo kainą. Nešiojant  tokio tipo lęšius ypač svarbu laikytis higienos, kasdien prieš miegą išsiimti lęšius ir nepamiršti nakčiai talpinti į lęšių konteinerį su lęšių skysčiu. Nebereiks nuolat galvoti apie lęšių pirkimą, keitimą. Savo klientams siūlome trijų mėnesių lęšius Optima FW kurie pagaminti iš hidrogelio Polymacon medžiagos, kuri suteikia lęšiams plonumo ir lygumo. Lęšių deguonies pralaidumas 24,3 Dk/t, o vandens pralaidumas 38,6%. Taip pat siūlome pusmetinius lęšius Bio Luc Thin kurie pagaminti iš hidrogelio medžiagos yra ploni, lankstūs, pralaidūs orui, patvarūs ir lengvai prisitaiko akyje. Lęšių deguonies pralaidumas 32,5 Dk/t, o vandens pralaidumas 42%.

Pabaigai patarimas nešiojantiems kontaktinius lęšius

Jei planuojate eiti į lauką šviečiant saulei, nepamirškite dėvėti akinius nuo saulės, turinčius apsaugą nuo UV spindulių. Netinkamai pasirinkti akiniai gali ne tik neapsaugoti akių, bet ir pakenkti joms. Ant saulės akinių rėmelių vertėtų ieškoti užrašo UV-400, UV-380 arba raidžių CE. Kokybiški saulės akiniai sumažina šviesos patekimą į akis ir garantuoja apsaugą nuo žalingų ultravioletinių spindulių patekimo į Jūsų akis. Be to, Jūs sumažinsite įtampą tenkančią akims ir išvengsite ragenos uždegimų. Saugokite savo akis nuo akių išsausėjimo, nešvarumų patekimo, tiesioginių UV spindulių patekimo. Stebėkite akių būklę, nepamiršdami kasdieninės higienos ir rūpinkitės kiekvieną dieną, kad akys visada atrodytų sveikai, žvaliai bei gražiai.

Atminkite, kad regėjimas laikui bėgant keičiasi, tad rekomenduojama kas metus pasitikrinti pas akių gydytoją, įvertinti akių būklę ir įsitikinti, jog jūsų akys sveikos bei regėjimas nepasikeitė.

0 komentarai(-ų)

Palikti komentarą

Komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant